Kaffekapslar så att du kan välja kaffe lätt

Visste du att vi svenskar dricker i genomsnitt 8.2 kilo kaffe per svensk och år? Det är alltså pulvret vi pratar om då. Skulle vi gå över till liter så blir det en helt annan summa. De som dricker mest i världen är vårt kära grannland Finland som dricker hela 12 kilo kaffe per år och person. Olika listor skiljer sig åt något och ibland placeras vi på andraplats över världens kaffedrickare och ibland på 5, 6:e plats. Oavsett så är vi väldigt glada i vårt kaffe och många svenskar hade fått det svårt att klara dagen utan sitt morgonkaffe. Vi dricker både bryggkaffe men också mer och mer från kaffemaskin och med kaffekapslar. I den här artikeln ska vi se vad det finns för olika sorters kaffekapslar och vad som egentligen är fördelen med kaffekapslar istället för bryggkaffe.

Perfekt vid gäster

Att ha en kaffemaskin med olika kapslar är perfekt om du ska ha gäster. Tiden är förbi då alla människor drack bryggkaffe och vissa kanske hade mjölk eller socker i. Nu har alla sina egna favoriter med Cafe latte, latte macchiato, Cappuccino eller till och med varm choklad. Då är det en lyx att kunna erbjuda dina gäster sitt eget favoritkaffe efter middagen och har de inte själva en kaffemaskin hemma så kommer det garanterat vara en glad överraskning där de känner att det blir som att komma på restaurang.

Det finns flera olika tillverkare av kaffekapslar och de erbjuder lite olika smaker. Ett märke som ofta nämns och som aldrig gör någon besviken är Nespresso. Nespresso brukar, förutom ett stort sortiment av kaffe, även ha väldigt många inställningar på sina maskiner. Det är något för personen som verkligen vet hur hen vill ha sitt kaffe då det generellt sett går att ställa in Nespresso med större precision än andra märken. Du får välja styrka, mjölkmängd och storlek på koppen. De har flera olika produkter som du kan välja mellan för att hitta just din kaffemaskin.

Ett annat märke som alltid får höga betyg av kaffekännare är Nescafé och de kommer också i flera olika modeller och färger så att du kan matcha in det precis i ditt kök och att det inte stör inredningen utan blir ett välkommet tillskott. En sak som brukar nämnas med Nescafés maskiner är deras snabba upphettning av vattnet. Det gör att du inte behöver vänta länge på ditt älskade morgonkaffe.

Lämna en kommentar